A vendégkönyv célja

Köszönjük, hogy meglátogatta oldalunkat!

Írjon nekünk! Számunkra minden vélemény fontos. Várjuk a weboldallal és a Klinikával kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!

A vendégkönyv célja a vélemények, észrevételek, javaslatok közzététele. Ambuláns időpontra jelentkezését kérjük ne itt tegye, hanem az ambuláns bejelentkezésen keresztül!

Az email címe nem kerül publikálásra és bizalmasan kezeljük!

  adatvédelmi elveket
 1. Kósa László

  2018 02 20 15:20
  Dr. Nagy Klaudia Viviennek ez úton szeretném hálásan megköszönni emberséges, magas szakmai tudással történő kezelésemet. Más kardiológia pitvarfibrilláciot diagnosztizált, mely lelkileg, testileg nagyon lehangolt.
  Tisztelettel: Kósa László
 2. Peták Margit

  2018 02 17 10:17
  Tisztelt

  2018. február 15. napján a kora délutáni órában gépkocsimban ülve tetániás görcsös rohamot kaptam. Az önök kórháza előtt, kissé félreállva kértem segítséget az éppen az utcán tartózkodó két kollégájuktól.
  Hamarosan kisebb csapat érkezett a segítségemre, akik pillanatok alatt kiszedtek a járműből és elkezdték szakszerű ellátásomat.
  Kedvességük, érezhető kimagasló szakmai tudásuk megnyugtatólag hatott.
  Köszönöm, mindenkinek aki segített, állapotom javításában, gépjárművem biztonságba helyezésben.
  Hálás vagyok, hogy megmentettek.
  Köszönöm.

  Tisztelettel:
  Peták Margit
 3. Berta Jánosné

  2018 02 12 10:40
  Köszönetet szeretnék mondani, Dr. Szabó Gábor egyetemi docens és Dr. Szeberin Zoltán egyetemi docens uraknak, valamint az egész ápoló személyzetnek, hogy páromnak (Szabó Istvánnak) érsebészeti műtétét elvégezték és gyógyulását nagy szakértelemmel segítették. Emberségesek, kiváló szakemberek! Minden nővérnek és ott dolgozónak köszönettel tartozom példa értékű munkájukhoz.
  Minden jót és egészséget kívánok az orvosoknak az ápoló személyzetnek, akik becsülettel és odaadással végzik munkájukat.
  Berta Jánosné
 4. KÉRI LÁSZLÓ

  2018 02 08 08:20
  Köszönöm!
  Anyukámat lassan 4 hete kezelik még most is a 2 érsebészet intenzív osztályán.De el kell mondanom,hogy ha nem ott kezelnék.Akkor anyukám már nem élne.Csodálatos munkát végeznek az orvosok és nővérek.Tudásuk magas szintű és hozzá állásuk a beteggel és a hozzátartozókkal a legjobb az országban.Míg élünk hálásak leszünk nekik,hogy megmentették anyukánkat.Nem kérdés hogy még élünk adón 1%övék.Hogy még több embert meg tudjanak menteni.Köszönjük.
 5. Radó Iván

  2018 02 07 22:43
  Folytatás. Előírt idő helyett időben telefon jön, hogy tudnék-e előbb menni. Előbb mentem. Adatfelvétel és egyeztetés négy perc. Lemegyek az MR-hez, várakozás 2 perc. Bent eligazítás, zárható profi öltöző, mindenki mindent tud és elmagyaráz. Az MR nem az a hely, ahol, az ember nyaralni szeretne, de kibírható. Utána is mindenki kedves. Ha mindenkit a Városmajorban kezelnének, nem lennének panaszok, de szerintem betegek se nagyon. Az a hír járja, hogy aki odakerül, az megmenekül. És valóban olyan hatása van az egésznek. Profizmus és kulturáltság, tisztaság, pontosság, én sok dolgozóval találkoztam és csak egy volt enyhén goromba, de ez igen jó arány. Folyt. köv.
 6. Radó Iván

  2018 01 31 20:04
  Ez Európa. Világszínvonal, profizmus és még sok minden. Én az elején vagyok a kezelésnek, de az ápoló, a nővér, az orvos, egyáltalán mindenki profi. Az állami egészségügy is tudhat jó lenni, néha. De ez a csúcs.
 7. Tarnóczi István

  2018 01 31 19:10
  Köszönetet mondok a SZÍVSN Betegegyesület 01.27.-n megtartott előadásán hallott tájékoztatásért.
  Az előadó Bernáth-Lukács Zsuzsa diplomás ápoló volt. Részletes információt kaptunk a ritmuszavarok-, pitvarfibrilláció kezelése, gyógyítása tekintetében-, az INR érték otthoni mérésének elősegítését szolgáló törekvésről, továbbá bemutatásra került a WIWE – szívrendellenességet jelző készülék. Az előadás keretében az egyéni kérdések is megválaszolásra kerültek.
  Tarnóczi István
 8. Deák Árpád

  2018 01 29 11:50
  Tegnap hallgatója voltam a SZÍVSN Egyesület által rendezett előadásnak, amit Bernáth-Lukács Zsuzsa elnök asszony tartott. Amellett, hogy az előadás sok hasznos, közvetlenül alkalmazható információval szolgált a szívbetegek és hozzátartozóik részére, nagyon tetszett az egyszerű hétköznapi példákkal, kis humorral megfűszerezett előadásmód. Úgy gondolom, hogy az elhangzott gondolatok hatni fognak a résztvevők mindennapjaiban.

  Deák Árpád
 9. Bóna László

  2018 01 16 18:57
  Kedves dr. Szilágyi Szabolcs úr!
  Az édesanyámat Bóna Gyulánét, segítette , és minket is megerősített .Hálával tartozunk önnek ,azért a figyelemért, jóságért, gondoskodásért , és nem utotolsó sórban , az emberséges hozzálálásért. Kívánom önnek , hogy Isten áldja meg önt , és kedves családját. Minden orvosnak aki arra tettefel az életét ,hogy embereket mentsen , és segítsen ,Isten után, ezt minden orvosnak önhöz hasonló érzéssel kellene hozzá állni , embertársaihoz. Köszönjük , és a Jó Isten áldjameg , és tölse be minden szügségét az Úr . Köszönöm Doktor úr . Üdvözlettel Bóna László
 10. Nagypal Monika Csilla

  2017 12 29 23:13
  A csaladom es magam neveben halas koszonetunket szeretnem kifejezni a klinika intenziv es szivsebeszeti osztalyanak! 2016. december 28-an Szivtranszplantaciot vegeztek rajtam. A mutettel esely kaptam egy uj eletre.Kulon szeretnenk koszonetet mondani Dr. Szabolcs Zoltan professzor urnak es az altala vezetett transzplantacios team tagjainak,a Szivelegtelensegi es Szivtranszplantacios intenziv reszleg szakmailag,emberileg nyujtott aldozatos munkajaert. 3 honap alatt nagyon sok orvossal,noverrel,apoloval,gyogytornasszal volt idom megismerkedni,akik a felepulesem erdekeben maximalis szakertelemmel,szeretetteljes hozzaallassal es nagyon nagy odaafigyelessel segitettek es segitik mai napig a gyogyulasomat.Mindenkinek koszonom a gyogyulasom erdekeben kivalo munkat!A klinika minden dolgozojanak sikerekben gazdag,boldog uj evet kivanok!Udvozlettel:Nagypal Monika Csilla
 11. Cz Zsuzsanna

  2017 11 06 22:15
  Hálås köszönetet szeretnėk mondani Dr Straub Ėva klinikai főorvosasszonynak!!!
  Apukåmat kezelte infartus utån, majd bejelentkeztem hozzå vizsgálatra is! Nagyon alapos ės megbízható!! Minden kėtsėget kizárva ct vizsgålatot szervezett nekem, majd miutån kiderúlt h ėrtågitåsta van szüksėg azonnal precizen intėzkedett!! Dr Bårczi György vėgezte a műtėtet! Nyagyon ügyes ės kimagaslást ėrdemlő orvos!!! Stent beültetėst vėgzett nålam. Nem fájt csak kellemetlen. Mindent megtett hogy segìtsen!!! A legjobb helyen voltam !!!
 12. Laki Lajos

  2017 10 24 09:35
  Köszönetet szeretnék mondani Dr. Daróczi László Főorvos Úrnak, és az egész Teamnek akik a 2017. 09.22-én elvégzett műtétemet végezték és gyógyulásomat segítették.
  Nagyon nehéz időszakon segítettek át, Főorvos Úrral az élen, nagy szakértelemmel, türelemmel, emberséggel, megértéssel.
  Én, és egész családom háláját próbálom megfogalmazni, de nincsenek szavak, melyek kifejeznék azt, amit érzünk. Jó munkát, további sikereket és boldog életet kívánunk Önöknek.
  KÖSZÖNJÜK!
  Tisztelettel:
  Laki Lajos
 13. Sinkó Judit

  2017 10 19 18:37
  Hála,köszönet és elismerés!A mai napon 2017.10.19.-én közelről megismerhettem az ott folyó munkát.Katéterezés miatt mentem,de egészségügyben dolgozó szociális munkás szemmel is figyeltem őket.Profi teamként dolgoznak.Emberségesek, nagyon jó szakemberek! Minden apró részletre figyelnek! Példaértékű a munkájuk
 14. Gyurika Istvánné

  2017 08 23 22:40
  Az Önök oldalán találtam rá Dr. Szücs Gábor Doktor Úrra..., lehet, hogy már azóta fentebb is áll, magasabb beosztásban..., de emberileg és hívatástudatilag pedig a csúcson! Hálával gondolok rá..., 2017.07,13.-án hajnalban vitt be a ceglédi esetkocsi, oxigén, monitorozás, infusio, stb, lakáson töltöttek a mentősök közel 3 órát, mire szállitható állapotban tettek, köszönöm nekik is, de ez a nagyszerű orvos és ember..., szakmailag és psychésen is olyan megnyugtatóan hatott rám..., ott volt mellettem és tette a dolgát hajnali fél 6-ig. Akár Önöknél dolgozik, vagy lehet, hogy már végleg Cegléden..., ott ügyelt akkor, hálával és szeretettel gondolok rá. Az Örzőben töltöttem egy hetet.., de ha bent volt mindig megnézett, pedig nem Ő volt a kezelőorvosom. Ne szidjuk az egészségügyet, hisz vannak itt még rendes, becsületes, lelkiismeretes, hívatásukat hűen gyakorló orvosok. Köszönöm szépen Dr. Szücs Gábor Doktor Úrnak az önzetlenségét, míg élek, hálás leszek neki!
 15. Pintér Ferenc

  2017 08 21 19:38
  Tisztelt Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika,Tisztelt ott dolgozó szakemberek!

  2017.június 07-én, "érkeztem" Önökhöz a klinikára infarktussal. Magyarországon mindig azt mondják at egészségügyre, hogy nem jó színvonalú!
  Én, csak azt tudom mondani ,hogy soha nem találkoztam olyan emberközpontú egészségügyi dolgozókkal,olyan vezetéssel,olyan szakmai profizmussal amit a klinikán tapasztaltam!
  Ez Igen, ez egy világszínvonalú gyógyítás, és világszínvonalú szolgáltatás!
  Tisztelt Merkely tanár úr! Ha lehetséges a jövőben mutassa meg az országnak azt a klinikát amit azzal a sok profi kollégával létrehozott! Példaértékű!

  Köszönettel, Pintér Ferenc volt betege
 16. Slámerné Krizsik Ildikó

  2017 08 11 15:14
  Hálámat, és köszönetemet fejezem ki Dr. Sótonyi Péter Egyetemi docens Úrnak, amiért 2017.július 25.-én sikeres életmentő műtétet végzett.
  Hálás vagyok az érsebészeti osztály minden orvosának, és ápolójának.
  Köszönöm a szeretetteli, áldozatos, gondos munkájukat.
  További sikereket, és jó egészséget kívánok mindnyájuknak !
  Köszönettel : Slámerné Krizsik Ildikó
 17. Becker Lívia

  2017 07 24 10:49
  Édesapámnak 1995. augusztusában végzett Dr. Moravcsik Endre háromszoros bypass műtétet. Az ilyen műtétek "garanciális ideje" 5 év. Apukám most, 91 éves korában, 22 évvel a műtét után halt meg, combnyaktörés miatt.
  Ezúton is köszönöm Moravcsik doktor úrnak és a klinikának, hogy édesapám még 22 évet velünk élhetett.
 18. Takács György

  2017 07 18 12:15
  Ez a kórház és főleg az összes dolgozója, azt hiszem, hogy Magyarország "sikertörténete".
  Le a kalappal az orvosok, ápolók és a teljes személyzet előtt.
  Ez a minőségi betegellátás.
 19. Süle Judit

  2017 07 02 13:47
  Hálás köszönetemet szeretném kifejezni a kardiológiai intenzív osztály minden dolgozójának orvosainak ,ápolóinak,hogy édesanyám életéért hetekig küzdöttek,de kicsi szíve feladta a harcot. A csodálatos magas szintű orvosi munka és az e melletti betegellátásnak ápolásnak az országban párja nincsen. Azok a betegek akik idekerülnek a legjobb kezekben lesznek. Köszönet az orvosoknak a korrekt és őszinte tájékoztatásért .Ha mód lenne rá miden évben az év kórháza díjat érdemelnék ki. Szavakban is nehéz kifejezni azt a minőségi beteg centrikus ellátást amit édesanyám kapott. Hálásan köszönöm a csapat összes dolgozójának a munkájukat. Soha nem felejtem el amit Önöktől kaptunk. Sok -sok szeretettel és óriási köszönettel , Süle Judit
 20. Gaszler Zsuzsanna

  2017 06 22 18:46
  Hálásan köszönöm Dr Bárczi Györgynek a Szívkatéters műtétem 2017 május 31 volt infarktusom azonal műtőtek itthon 5 éves kislányom várt köszönöm önek az életem .És mimden nővérnek az intenziven az oda ado kedves munkáját
  Köszönöm önnöknek
 21. Somodiné Nagy Ilona

  2017 06 22 15:16
  Köszönetemet és hálámat szeretném kifejezni Dr Szabolcs Zoltán Professzor Úrnak a sikeres szívbillentyű-műtétemért, mely 2017. március 14-én volt! Nagyon hálás vagyok, és szavakkal nehéz is kifejezni, mennyire köszönöm és örülök, hogy a műtéttel új esélyt és egészséget kaphattam! Köszönöm Dr Pólos Miklós Doktor Úrnak, a Szívsebészeti és az Intenzív Osztály minden orvosának és ápolójának is a gondos, áldozatos gyógyító munkájukat! Nagyon jó egészséget, sok erőt és további sikereket, minden jót kívánok, hogy még sok betegen tudjanak segíteni a jövőben is! Tisztelettel: Somodiné Nagy Ilona
 22. Szabó Vilmos

  2017 06 15 14:04
  2017 május 29 én estem át a harmadik pacemaker beültetésen hálás köszönet érte Dr Gellér László tanár Úrnak aki igy már 11 évvel meghosszabbitotta az életemet .Köszönet az ott dolgozó többi orvosnak és ápoló személyzetnek akik becsülettel és odaadással végzik munkájukat. Remélem még sokáig tudják folytatni munkájukat.
 23. Gyarmathy János

  2017 05 29 17:08
  Köszönettel tartozom Édes adjunktus úrnak! Úgy érzem, ha ő nincs, már alulról szagolnám az ibolyát.
  Sok betegtársaim nevében is köszönöm, hogy itt maradt Magyarországon, és ilyen lelkiismerettel és szeretettel, végzi munkáját!

  Sok szeretet és megbecsülést kívánok számára!
 24. Szűcs Lajos

  2017 05 20 20:08
  A mai napon /2015 05 20/ egy előadáson vettünk részt feleségemmel melyet a SZÍVSN Országos Betegegyesület keretében Iskun Leila, és egy kolléganője,( a nevére sajnos nem emlékszem) tartottak. A meghívottak között szív katéterezés előtt álló, illetve az azon közelmúltban átesett betegek voltak. Az előadás nagyon jó és érdekes volt, olyan részletes felvilágosítást kaptunk amilyet egy rendelő intézetben sohasem kaptunk volna meg. Sok megválaszolatlan kérdésre, tévhitre, és megalapozatlan félelemre is. A beavatkozás menetét, végrehajtását, is megismerhettük. Később kötetlen beszélgetéssel, kérdések feltevésével folytatódott az összejövetel, melyet egy kis jóga oktatással, részvétellel zárták az előadók. Köszönettel, és hálával tartozunk ezért munkáért , ami véleményünk szerint nagy hiányt pótol. Köszönettel: Szűcs Lajosné és Szűcs Lajos
 25. Tatár Ibolya

  2017 05 16 17:43
  Tisztelt Városmajor út,Professzorai,Főorvosai,Önkéntes segítői!

  Köszönet szeretnék mondani azoknak az orvosoknak,mára már (Önkéntesként segítő),dr. Moravcsik Endre szívsebésznek, dr Bodor Emil nyugdíjas professzornak,Dr Szabó Zoltán professzor Úrnak,
  Budapest,1977-10-07.napján operált gyerek voltam még Tatár Ibolya,sz.Debrecen,1969-05-21. Édesanyám neve Dienes Piroska,édesapám Tatár Sándor József (volt,sajnos négy éve elhunyt).Lakcímem: 4284 Kokad Arany J.u. 14.sz.volt. A fent ír orvosok operáltak a Városmajor úti klinikán,ceruzányi defektus,bal kamrai szept. Mára 5 gyermek édesanyja vagyok,egészséges gyermekeim születtek,és szívproblémával egyik gyermekem sem született. Már Édesanya nagyobb lányom! Köszönöm a segítségüket,az életem gyakorlatilag,mert abban az időben egyedül Budapesten operáltak gyermekeket,és talán elsőkként voltam az operált gyermekek között,mely operáció mára már gyerek játék az orvostudománynak,orvosoknak! Köszönetet mondok az egész orvosi karnak,és az általam említett három értékes professzornak! További jó egészséget,és hosszú életet kívánok mind hármuknak! Természetesen a ma ott dolgozó orvosoknak sok sikert,és kitartást kívánok!
  tisztelettel: Tatár Ibolya
 26. Dr. Rodler Imre

  2017 03 30 18:57
  2017 03.24-én a Városmajor utcai Kardiológiai részlegen pacemaker beültetést végzett nálam dr. Király Ákos. Feltétlenül szükségét érzem annak, hogy megköszönjem Neki és valamennyi munkatársának a szakszerű, gyors munkát, az empatikus magatartást amit tapasztaltam.
  Továbbá gratulálni szeretnék a Kardiológiai részleg munkája kitűnő szervezettségéhez és a kollegiális hangnemhez, stílushoz.
  Üdvözlettel:
  Dr. med. Rodler Imre PhD
  az OÉTI nyugalmazott főigazgató főorvosa
 27. Dr.Erdélyi Tibor

  2017 02 18 09:18
  Igen tisztelt Merkely Professzor Úr!

  Az Ön által vezetett Klinika-hazánk kardiológiai zászlóshajója-az utóbbi 4 évben számos alkalommal fogadta és mindannyiszor segítő szándékkal és a legmagasabb szakmaisággal gyógyította édesapámat,Erdélyi Tibor dunavecsei volt lakost. Most,hogy Ő nyugovóra tért,kérem engedje meg,hogy köszönetemet és hálámat fejezzem ki Önnel és munkatársaival szemben.
  Kiváló tisztelettel maradva:Dr.Erdélyi Tibor
  aneszteziológus
  családorvos
 28. Pataki Imréné

  2017 02 12 10:05
  Köszönetemet szeretném kifejezni a kórház dolgozóinak lelkiismeretes munkájukért, tudásukért, amellyel megmentették a férjem életét!
  Köszönet elsősorban dr Daróczi László főorvos úrnak aki a műtétet végezte.Soha nem felejtem el és örökké hálás leszek neki!
  Az intenzív osztály dolgozóinak is hálám és köszönetem!
  Munkájukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánok!

  Tisztelettel: Pataki Imréné
 29. Nikoliczáné Gy. Henrietta

  2017 01 22 18:57
  Köszönetemet és elégedettségemet szeretném kifejezni a január 14. e szűrővizsgálattal kapcsolatban.Az ott dolgozók gyors kedves és hatékony munkájáért.
  Köszönettel Nikoliczáné GY. Henrietta
 30. Kummer Bálint

  2017 01 19 15:12
  A január 14-i szűrővizsgálattal kapcsolatosan maximális elégedettségemet szeretném kifejezni. Tényleg mindenki aki ott volt - kivétel nélkül - gyorsan, hatékonyan és ami a legfontosabb kedvesen végezte a munkáját. Ma már meg is kaptam a leleteimet....hihetetlen!!
  Köszönöm még egyszer
  Kummer Bálint
 31. Komáromi Tamás

  2017 01 18 14:43
  Tisztelt Doktornő,
  Szeretném maximális köszönetem és elismerésem kifejezni az Ön baràtságos, kedves és szakszerű hozzáállásához!
  (Ez már Magyarorszàgon kihalóban van)
  Kivánok Önnek további sok sikert, hosszú, egészséges boldog életet !
  Köszönettel és üdvözlettel
  Komáromi Tamás
 32. Dudás Ferenc

  2017 01 07 11:31
  2017.01.06.-án hagytam el kórházukat carotis műtétet követően. Nagy szaktudású orvosok, ápoló személyzet kíválló a magyar egészségügyben. Köszönöm, hogy gyógyulásomat gondos, lelkiismeretes munkájukkal segítették.
 33. Pittner György Márk

  2017 01 03 18:04
  Köszönetemet szeretném kifejezni, hogy a mai napon, Édesapámmal meghívást kaptunk a klinika mentalitásának maximálisan megfelelő ünnepi rendezvényre.
  Sok új ismeretet szereztünk a transzplantációkkal kapcsolatban, amit még élvezetesebbé tett Dr. Merkely Béla és Dr. Szabolcs Zoltán professzor urak eredeti humora.

  Jó volt találkozni a sok gyógyult ismerőssel, orvossal, ápolónővel és jól esett a szíves vendégül látás is.

  Köszönjük!
 34. Pittner György

  2016 12 24 19:46
  Családom nevében, hálás szívvel kívánok boldog karácsonyt a klinika orvosainak és ápolóinak, akik segítettek fiam, Pittner György Márk egészségének felépítésében.
  A tavalyi karácsony szörnyűségei után, most már viszonylagos nyugalomban töltjük a szentestét, amit nagyon köszönünk.

  A 2017 évre, sok sikeres műtétet és egészséges, gyógyult
  szíveket kívánok.

  Pittner György Székesfehérvár
 35. Dr. Mari Béláné Dr. Rozsi Éva

  2016 12 05 14:18
  Szeretném megköszönni a magam és családom nevében a szaktudást, az empátiával végzett lelkiismeretes munkát, a kedves szavakat, az önzetlenséget, a figyelmességet..., amit férjem, Dr. Mari Béla műtétei, kezelése, ápolása során tanúsítottak.

  Bár férjemet elveszítettük, hálánkat azzal szeretnénk kifejezni, hogy felajánlásunkkal segítsük további áldozatos munkájukat (Városmajori Alapítvány az Ér- és Szívbetegekért).

  Hálás köszönettel kívánunk áldott, szeretetteljes Karácsonyt a klinika valamennyi dolgozójának, Dr. Mari Béláné és családja.
 36. Deák József

  2016 11 14 10:42
  Köszönetemet szeretném kifejezni, a klinika dolgozóinak, orvosainak. 2015. áprilisában és szeptemberében katéterezték a koszorúereket. A beavatkozást Dr Bárczy György végezte mind a két alkalommal. A beépített sztentek között van két gyógyszeres. A beavatkozások során és a vizsgálatok alkalmával mindig segítőkészek voltak. Köszönöm azt, ahogy kezeltek, jól esik kimondani, leírni azokat a pozitív gondolatok azt, amit érzek az itt dolgozók iránt.
  Ahol csak tudom elmondom a gondolataimat. Minden tisztelem Dr Bárczy György adjunktus úré.
 37. Hajós Lajos

  2016 10 25 17:39
  Ablációra érkeztem 2016 X.7.-én. Zabszem effektus maximumon. Aztán: a műtőben vidám társaság, gyakorlott, biztos kezű műszak és a teljes személyzet biztos kézzel dolgozik rajtam. Ez az, ami teljesen megnyugtatott: az itt lévők profik, bíznak magukban, akkor mitől izguljak. Zabszem megszűnt.
  És a dokik: dr. Nagy Klaudia Vivien és dr.Tahin Tamás! Beszélgetünk, mondják mi történik és miért. Persze fáj, de ezt is megbeszéljük. Jó látni, mennyire értenek hozzá. Köszönöm Nekik!
  De a teljes kórházi személyzetre igaz: szigorú protokoll szerint dolgoznak és az előírt időpontokat betartják. Emberségesen bánnak az ostoba beteggel ( velem ), aki nem tartja be az előírást és ez miatt újra kell a szorítókötést rátenni, éjszaka újra ellenőrizni, mert az előírt idő akkor telik le, majd a másik kötést megcsinálni ( Szabó Szilvia, Babitz Noémi ), de sorolhatnám. Sajnos név szerint nem tudok mindenkit megemlíteni, ezért csak annyit: remek csapat, remek kórház, és nagyon remélem, együtt maradnak.
  Köszönöm mindenkinek!
 38. Békefiné Fenyvesi Gabriella

  2016 09 19 14:04
  Tisztelt Dr. Merkely Béla Főigazgató Úr!

  Egy édesanya vagyok, aki mérhetetlen tiszteletet és hálát érez a kórház dolgozói iránt.
  Fiamért már sokat küzdöttünk a férjemmel együtt, de az idei évben januártól újabb problémával kellett szembenéznünk. A nem szűnő köhögési rohamok miatt nagyon sok orvos vizsgálta Őt. Mindenütt tüdőgyulladásra gyanakodtak. Május 2-án már nem tudtuk elviselni a szenvedését, így személyesen vittük a törökbálinti Tüdőgondozóba . Ott végre kiderült, a tüdőnek nincs baja, de a szívének igen. Így került az Országos Kardiológiai Intézetbe, ahol megmentették és 5 hét múlva hazajöhetett.
  Ez után került a Transzplantációs Bizottság elé , majd 3 héttel később kaptuk a riasztást a műtétre. Erre nem lehet felkészülni, pedig sokszor beszélgettem a fiammal erről a helyzetről. Lelkileg próbáltam felkészíteni, még transzplantálttal is felvettük a kapcsolatot, aki nagyon sokat segített ebben az időszakban.
  Közel, Vecsésen lakunk, de amíg a kórházba értünk egy örökkévalóságnak tűnt.
  Ott már nagyon kedves Nővérkék fogadtak. Sohasem láttam őket, de az egyik még meg is ölelt annyira együtt érzett Velünk.
  A műtétet Dr. Szabolcs Zoltán Prof. végezte, akinek ezúton is köszönünk mindent. Köszönjük, hogy vannak ilyen emberek, akik tudásukkal, hittel, jó akarattal segítenek embertársaikon.
  Köszönjük Dr. Rácz Kristófnak, az intenzív osztály orvosainak, a nővérkéknek és ápolóknak, mindenkinek aki a Fiam Békefi Zsolt gyógyulásában közreműködött.
  Köszönjük a nővérkéknek, hogy szép szavakkal, türelemmel gondozták Zsoltot, hiszen ez nagyban segítette a gyógyulását.
  Megnyugtató volt, hogy szemmel láthatóan nagyon figyelnek a tisztaságra, pontosságra.

  Nagyon jó egészséget, sok erőt kívánok a kórház dolgozóinak!
  Üdvözlettel: Békefiné Fenyvesi Gabriella
 39. Berhencz Terézia

  2016 08 22 12:54
  Dr. Szegedi Nándor részére

  Köszönetet szeretnék mondani Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Részleg Orvosainak és Nővéreknek, akik olyan sokat tettek, és tesznek a betegek érdekében. Kiemelném, Dr Szegedi Nándort, aki augusztus 17-én végezete a műtétemet, odafigyelésével és tudásával maximálisan meg voltam elégedve. Köszönet, a műtőben lévő összes dolgozónak akik precízen, odafigyeléssel végezték a dolgukat. Külön köszönet Sándornak!
  Igazán örültem, hogy az önök osztályára kerültem, segítőkész, emberszerető, gyógyulást elősegítő szakembereket ismerhettem meg.
  Köszönettel: Berhencz Terézia
 40. Pittner György Márk

  2016 08 03 11:57
  A családom és a magam nevében szeretném hálás köszönetünket kifejezni, a klinika intenzív és szívsebészeti osztályának.
  2015, november 25.-én, szív transzplantációt hajtottak végre rajtam.
  A műtétet követően hosszú, gyötrelmes időszak következett, ami rendkívüli szakmai teljesítményt, küzdelmet jelentett a gyógyítás folyamatában résztvevő orvosoknak és ápolóknak.
  2015, november 25 és 2016, augusztus 02 közötti időszak, számomra és családom számára szinte elviselhetetlen, fájdalommal és folyamatos félelemben eltöltött 254 nap volt.
  A transzplantáció utáni döbbenet sokkolta a családot, amit csak az Intenzív osztály empatikus, kedves, szakmailag lenyűgöző hozzáállása tudott feloldani.
  Naponta tapasztaltuk az erőfeszítést, az életem megmentése érdekében. Szervezetem, gyakorlatilag felmondta a szolgálatot, ami rendkívül komoly problémákat okozott. Hosszú ideig tartó küzdelem után, már csak egy újabb szív és azonos időpontban elvégzett máj transzplantáció lehetősége jelenthetett volna egészségjavulást. Tekintettel az akkori állapotomra, ez óriási kockázatot, de ugyanakkor egyetlen reményt jelentett volna.
  Kezelőorvosaim rendszeresen, őszintén tájékoztatták szüleimet a kilátásokról.
  A rendkívüli küzdelem április környékén meghozta gyümölcsét szükségtelenné vált a szimultán transzplantáció és hamarosan elhagyhattam az intenzív osztályt.
  A szívsebészeten szintén nagy szeretettel fogadtak és továbbra is a legnagyobb figyelemmel, remek elhelyezéssel és ellátásal végezték gyógyításomat, ápolásomat.
  A tegnapi napon végre otthonomba távozhattam.
  A nyolc hónap időtartam alatt, nagyon sok orvossal, nővérrel, terapeutával kerültem kapcsolatba.
  Mindenkinek hálásan köszönöm a sok kedvességet, gyógyulásom érdekében végzett kiváló munkát.
  Üdvözlettel! Pittner György Márk
 41. Garay József

  2016 06 04 21:29
  Hálásan köszönöm szépen,amit értem tettek! Csodálatos emberek dolgoznak értünk a klinikán,Dr Becker Dávid óriási szakember,adjunk hálát a sorsnak hogy vannak ilyen emberek! Köszönettel Garay József!!!
 42. Hajas Lilla

  2016 04 07 15:06
  2016 áprilisában szívritmus zavarok miatt kerültem a klinikára és ablációs műtétem volt. Köszönetemet szeretném kifejezni elsősorban Osztheimer István doktor úrnak, aki a műtétet végezte szakmai tudása mellett végig nyugodt és végtelenül kedves volt hozzám. Aki a műtétre előkészített, csak a keresztnevét jegyeztem meg, Csaba, a fél karján tetoválás van, végig szóval tartott, humorával mosolyával oldotta a bennem levő feszültséget, neki is hálás köszönetem. A nővérek is végtelenül segítőkészek, kedvesek és fiatalok, csak remélni tudom, hogy megmaradnak ezen a nem könnyű pályán. A klinika tisztasága, felszereltsége szintén példamutató, bár minden kórházunk ilyen lenne.
  Hálás köszönettel: Hajas Lilla pedagógus
 43. Klara Karios

  2016 01 29 16:03
  ÉDESANYÁM. DR VÉGH VILMOSNÉ NEVÉBEN KÖSZÖNÖM A GYORS SEGÍTSÉGET . HÁLA ÓNÓKNEK, HOGY MEGMENTETTÉK AZ ÉLETÉT.

  A VÁROSMAJORI SZÍY-és ÉRGYÓGYÁSZATI KLINIKA A LEGJOBB EUROPÁBAN.

  TISZTELETTEL ÉS KÖSZÖNETTEL.
  MIT VORZÜGLICHER HOCHACHTUNG. Klara karios
 44. Vandornyikné Lipták Enikő

  2016 01 07 12:13
  A 2. emeleti érsebészeti osztályon dolgozóknak szeretnék köszönetet mondani. Kerestem nyilvánosabb fórumot is, ahol egy pár gondolatot le tudtam volna írni, de nem találtam. Sajnos az ember több eü-i intézményben is megfordul, DE ennyire kedves, segítőkész, türelmes gárdával még találkoztam. Le a kalappal mindenki előtt!!!!!! Pörögnek egész nap, nagyon sokszor szószerint futva az egyik kórteremből a másikba. Nem is értem, hogy hogyan tudnak némely "nyűgös" beteghez tizenötödször is kedvesen bejönni a kórterembe a nővérhívóra, és ugyanazt elismételni amit már pl. én is tízszer hallottam. Nem tudom, kihez jut el az üzenetem, de ez az osztály ( az összes dolgozójával) egy olyan kivétel a mai egészségügyben, akikről mintát kellene venni. Remélem nem sértek meg vele senkit a következő hasonlatommal, de abban a "bolondokházában" ami ott van sokszor, biztos, hogy több erkölcsi és anyagi elismerést érdemelnének.
 45. Pittner György

  2015 12 20 09:26
  Szeretném megköszönni az intézmény minden érintett dolgozójának, különösképpen Dr. Szabolcs Zoltán professzor úrnak, az általa vezetett transzplantációs team tagjainak és a Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs intenzív részlegnek, a fiam, Pittner György Márk egészsége érdekében, szakmailag és emberileg elkövetett áldozatos munkát!
  Tudjuk, hogy még nagyon sok és nehéz a megoldandó feladat, ezért kérjük Isten segítségét is a gyógyuláshoz!

  A klinika összes dolgozójának,

  Békés, Boldog Karácsonyt, Boldog Új Évet és jó egészséget kívánunk!

  Pittner György és családja Székesfehérvár / 2015 /
 46. Buczkóné Baracskai Ágnes

  2015 12 07 13:57
  Dr. Szabó Zoltán profeszor úr, nyugodjék békében!

  1955-től kezelt betege vagyok, sikeres szívműtéteket és pacemaker beültetéseket egyszóval az életem köszönhetem Neki. Örök hálával gondolok rá, megrendít eltávozása.


  Tisztelettel: Buczkóé Baracskai Ágnes
 47. Serédi István

  2015 02 12 16:11
  Ez év január 21-én a Szt. Ferenc kórházból átvittek Önökhöz katéterezésre. Dr. Bárczi György végezte el a vizsgálatot és megbeszélte velem az állapotomat és a további teendőket.
  Azóta jól érzem magam részben fizikailag, részben lelkileg, mert tisztában vagyok az állapotommal és teendőimmel.
  Köszönetet szeretnék mondani ezúton is a Doktor Úrnak és munkatásainak akik elláttak.
  Tisztelettel
  Serédi István
 48. Séfer Nikoletta

  2015 02 11 19:08
  Tisztelt Cím!!
  Nagyon sok jót hallottam a Klinikáról,de most ,hogy Édesanyám (Séfer Józsefné) tegnap elött óta Önöknél fekszik koszorúér szükülettel és szivtágulattal nagyon foglalkoztat ez a kérdés.Ma volt MR vizsgálata,ami dönt a műtéttel kapcsolatba.Sajnos 5. Hete kórházban van,és abban bizom ,hogy Önök végre tudnak segiteni a betegségén.Kórházak sorait jártuk végig,de ilyen kedves,őszinte,odaadó ellátásba nem volt részünk!!Holnap megyünk Önökhöz,bizva abba ,hogy megtudjuk az operáció időpontját.Ami a legfontosabb számunkra,hogy segitsenek Édesanyámon!Bizom a tudasukban!Szeretnénk Mi is gyógyultan hazavárni a legdrágább kincsünket!
  Szives közreműködésüket előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Séfer Nikoletta
 49. Szemenyei Pálné

  2015 01 27 23:49
  Szeretnék elsősorban köszönetet mondani Önöknek, hogy lehetővé tették 80éves édesanyám részére a további biztonságos életet azzal hogy beültettek egy pacemakert. Remélem minél később tudják meg mi az amikor a gyerek azért retteg hogy mikor hal meg az édesanyja, a betegsége miatt a mindennapok tele félelemmel aggódással telnek. A mai világ egy ilyen idős ember számára pláne ugyhogy kiszolgáltatott és gyenge félelmetes.De ezt bizonyára nap mint nap tapasztalják munkájuk során.
  Az Önök intézményében hála Istennek ezek a félelmek nem igazak.
  A kedvességük, a szakmai hozzáértésük, az empatikus képességük csodálatraméltó. Ahogy bánnak a betegekkel és hozzátartozóikkal arra nincs szó: mindig mosolygósan, - még délután 6kor is - szolgálatkészen állnak rendelkezésünkre. Az ápolószemélyzet az orvosokkal szinte egy emberként müködtetik az osztályt. Mindig van tea, viz pohár az asztalokon, tiszták a kórtermek a mosdókról nem is beszélve, van kézmosófolyadék, kéztörlő és minden ami kell, köszönet ezért annak a kedves hölgynek aki ezt csinálja. Flottul megy a tájékoztatás a papirmunka, mindenkit időben visznek, hoznak - pedig nem kevés betegről van szó napi szinten.Mindenkihez van egy jó szavuk, nem hagyják magukra azokat sem akikkel nem tud végig ottmaradni a hozzátartozója, Gábor a műtős-programozó hihetetlen türelemmel és szeretettel bánik a rábizott betegekkel, megnyugtatja őket, bátorítja, ha kell megöleli őket. De a személyzet többi taqjára nézve is igaz ez a magatartás. Soha sehol nem tapasztaltam még ilyen kiváló emberi, egészségügyi magatartást mint az Önök intézményében, pedig anyukám 80 éves és már jártunk egy-két helyen a fővárosban. Köszönöm és hálás vagyok azoknak az orvosoknak a munkájáért is akik reggeltől estig állnak a mütőasztalok mellett tudásuk emberségük legjavát adva visszadják az egészségüket ezeknek az elcsüggedt embereknek. Irhatnék még egy csomó dolgot ide, amit reggel 8-18 óra között tapasztaltam, de sok lenne elolvasni, ezért kérem Igazgató úr tolmácsolja köszönetünket és szeretetünket kollégái felé, megbecsülésünk jeleként. Kívánom hogy sokáig tudjon egészségben ilyen remek emberekkel együtt dolgozni. Mégegyszer örök hálával tartozunk: Bihun Ferencné /Franciska néni/ és lánya
 50. Kornis György

  2015 01 12 14:30
  Kedves vezetőség,
  December elején Ismét élveztem intézetük vendégszeretetét. Nyilván egy kórházi esemény a beteg számára sosem az élvezetek csúcsa. E tény mellett mégis el kell, mondjam, hogy igen emlékezetes „élmény”számomra az ott töltött nem egészen 24 óra.
  Szeretném kiemelni, hogy azok, amik megragadták a figyelmemet, nem csak az engem közvetlenül érintett események, hanem főleg olyanok, amik nem velem, csak a szemem előtt történtek.
  Igen, sokan voltunk. Igen, várni kellett. Persze, láttam, és mondták is, hogy szerda volt, ügyeletes nap. Egyik félájult beteget hozta a mentő a másik után. Nyilván, hogy övék a mindent elsöprő elsőbbség. A mi esetünkben, akiknél nincs akkut állapot, a kezeléssel lehet várni, az életveszélyben lévő betegnél nyilvánvalóan nem. Teljesen világos, hogy ez a rendező elv. A sok órás várakozás kellemetlen, és miután az újságomat oda is, vissza is már kiolvastam, unalmas is. Ha valami negatívot tudok mondani, akkor magamat megerőltetve ennyit tudok kisajtolni. És vége. Viszont ömlene belőlem a sok pozitív „élmény”, benyomás.
  Örülnék, ha a személyzet, az ott dolgozók közül minél többen olvasnák ezt a bejegyzést. Megérdemlik. Sokat tettek érte, elismerés jár nekik.
  Mivel, 7 órát vártunk a váróban, volt módom hallgatni a sok ingerült beteget, és a sok végtelenül kedves és türelmes ápolót, betegszállítót, orvost, asszisztenst, írnokot, vagyis: egyszerűen mindenkit. Láttam, hallottam, hogy a leghajmeresztőbb, és néha ingerült kérdésekre is milyen kedves nyugalommal reagáltak, és válaszoltak. Láttam, hallottam, hogy bonyolult helyzetekben milyen pontos és szakszerű, egyben érthető és megnyugtató válaszokat adtak. Láttam, és hallottam, hogy a súlyos beteg végtelenül rémült hozzátartozóját hogyan nyugtatta meg az orvos (túl volt már addigra az életveszélyen). Láttam, és tapasztaltam, hogy senkit nem hagytak magára, ha azt mondták, hogy itt tessék kicsit feküdni, vagy ülni, és 2 perc múlva jövök, akkor 2 perc múlva jött. Nekem régi mániám, hogy az orvosi (ebbe beleértve az egészségügyben dolgozó nem orvosokat is) kommunikációt mennyire nem tanítják, pedig mennyire fontos, mert egy jó szóval, egy pontos, a valóságot nem ferdítő, de nyugodt tájékoztatással is lehet segíteni a betegen. Láttam én persze türelmetlen és emiatt elégedetlen beteget is, mert ő is sokat várt. Csak közben nem látta azt, amit én láttam, mert nyitva volt a szemem és a tudatom: elképesztő folyamatos nyomás, hajtás alatt állt az egész apparátus, megállás nélkül tolták be a betegeket a műtőbe. Láttam, hogy nem azért kell várni, mert a személyzet mondjuk, üldögél. Szerintem egy percre nem ültek le, folyamatos mozgásban voltak. Gondolom, közben már fáradtak is jelentősen. De mentek tovább, csinálták tovább. És kezelték a betegeket végtelen nyugalommal és hozzáértéssel, ha kellett mosolyogva, ha kellett komolyan, de soha, egy pillanatra sem ingerülten, soha nem agresszíven, soha nem lekezelően. Szépen, kedvesen, ahogy azt elvárjuk, és csak nagyon ritkán kapjuk meg.
  A műtőben is szép csendes nyugodt a légkör. Beszélnek a beteghez, nem tárgyként kezelik a testet, aki fekszik a gép alatt, és éppen kezelik.
  És akkor az osztály. Láttam két műszakváltást, találkoztam kb. 6 ápolóval. Tanúja voltam, amikor az egyik beteg állapota rosszabbra fordult (ok. nem volt akkut életveszély éppen, de azt hiszem, éppen azért kellett cselekedni, hogy ne legyen), láttam hogyan működnek, amikor döntési helyzet van, amikor pl. arról is kell dönteni, hogy kell-e cselekedni. Láttam, hogy az orvos hogyan lépett fel ekkor. Az az orvos, akiről konkrétan tudom, hogy már közel 12 órája ott van, hiszen már délelőtt is láttam. Nem vagyunk egyformák, így nyilván a 6 ápoló kedvessége eltérő módon nyilvánult meg, de megnyilvánult. Mindegyiknél! Méghozzá nagyon karakteresen!
  És akkor megemlítem, hogy a rémesen tömött Határőr utcai ambulancián is mindig ehhez hasonló hangvételt tapasztaltam.
  Azon gondolkodtam, hogyan alakul ez ki egy ilyen intézetben. Nem tudom, de aki ezt kialakította, annak tisztelet, és elismerés. És szintén elismerés azoknak, akik ott vannak a „csatatéren”, 7*24 órás állandó harckészültségben, és meg tudják valósítani azt, amiről írtam.
  Végül is nem egyszerűen köszönetet akarok mondani, de persze azt is. Szeretném, ha az intézet érintett vezetői, dolgozói tájékoztatva lennének erről, mert nem csak nekünk betegeknek esik jól a szép szó!