Kovács Péter - gazdasági és üzemeltetési igazgató

Kovács Péter

gazdasági és üzemeltetési igazgató

Telefon: +36-1-4586790 +36-1-4586790 Email: kovacs.peter@semmelweis-univ.hu Rövid önéletrajz
1966-ban születtem Budapesten.
A Bolyai János Híradástechnikai Szakközépiskolában szereztem elektronikai műszerész végzettséget 1985-ben. Középiskolai éveim alatt aktívan iskolarádióztam, különösen a stúdiótechnika alkalmazásai érdekeltek.
1985-ben az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért helyezésem alapján kezdhettem meg tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. Kiváló eredménnyel itt szereztem diplomát 1991-ben. Szakmai érdeklődésem fókuszában az elektroakusztika, a video- és audiotechnika állt.
Diploma után az Országos Érsebészeti Intézet Központi Radiológiai Diagnosztika intézetében helyezkedtem el rendszermérnökként, ahol a CT- és MR-berendezések üzemeltetése képezte feladatomat - ez az intézet többszöri átalakulása után ma a Kardiológiai Központ Képalkotó Diagnosztikai Részlege. Itt kerültem kapcsolatba az egészségüggyel, s ez a kapcsolat azóta elkötelezettséggé vált.
1994-ben a Központi Radiológiai Diagnosztika műszaki vezetője, majd 1997-ben üzemeltetési vezetője lettem - ez időponttól foglalkozom tehát egészségügyi közintézmény komplex gazdasági és műszaki vezetésével.
1995-ben a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen szereztem klinikai mérnöki posztgraduális végzettséget.
2002-től párhuzamosan az Ér- és Szívsebészeti Klinika informatikai vezetői funkcióit is elláttam. Ebben az évben munkám elismeréseként rektori dicséretben részesültem.
2003-ban a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában szereztem egészségügyi szakmenedzser másoddiplomát.
2004-ben az Ér- és Szívsebészeti Klinika gazdasági vezetőjének neveztek ki.
2007 nyarán részt vettem a Városmajori Klinikai Tömb és a Kardiológiai Központ kereteinek és működési környezetének kialakításában. A Semmelweis Egyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatóságának részeként ekkor jött létre a Városmajori Klinikák Gazdasági és Üzemeltetési Igazgatósága is - igazgatóként ennek vezetését látom el 2007. október 1. óta.
Ideiglenes jelleggel több más egyetemi szervezeti egység (Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, Pulmonológiai Klinika, Kútvölgyi Klinikai Tömb Járóbeteg-ellátási Igazgatóság) gazdasági vezetői funkcióját láttam el.
2013-ban főigazgatói dicséretet kaptam.

Speciális szakmai érdeklődésemet a projektmenedzsment, a közbeszerzés, a szervezetfejlesztés és az egészségügyi szektor költséghatékonysága képezi. Műszaki, gazdasági, informatikai és egészségügyi határterületek kapcsán tartok előadásokat meghívott előadóként iskolarendszerű képzésben és kongresszusokon. Szakértőként veszek részt különböző egyetemi munkabizottságokban.

1989 óta élek első házasságomban, szállítmányozási területen dolgozó feleségemmel két felnőtt gyermekünk van.