Lezárult a közönségjelölés: hét Semmelweises orvost jelöltek Astellas-díjra a betegek

2014.  február  20.
Hét orvos kapott közönségjelölést a Semmelweis Egyetemről az “Astellas-díj – Az év orvosa” pályázaton, amely kedd éjfélkor zárult le.

A páciensek az idei pályázaton saját vagy gyermekük kezelésének, gyógyulásának leírásával és beküldésével jelölhették kedvenc orvosaikat az Astellas-díjra, immár hetedszer. Az elismerésre több mint 400 orvos kapott jelölést a betegektől az egész országból. A hazai egészségügyben tevékenykedő, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményt nyújtó orvosok, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok felkutatását és nyilvánosság előtti bemutatását célzó kezdeményezéshez – az Astellas Pharma és a MOTESZ mellé – idén a Magyar Kórházszövetség és a négy orvosképző egyetem is csatlakozott. A pályázat fővédnöke Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A jelöltek a Semmelweis Egyetemről: Dr. Dank Magdolna (I. Sz. Belgyógyászati Klinika), Dr. Deli Anikó (Ortopédiai Klinika), Dr. Eleméry Mónika (Kútvölgyi Klinikai Tömb), Dr. Hosszúfalusi Nóra (III. Sz. Belgyógyászati Klinika), Dr. Langer Róbert (Transzplantációs és Sebészeti Klinika), Dr. Merkely Béla (Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika), és Dr. Verebély Tibor (I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika).

A korábbi évekhez képest változott idén a közönségjelöltek értékelése, a végső sorrendet ugyanis az internetes közönségszavazás eredménye és a jelölteket értékelő zsűri saját rangsora együttesen határozza majd meg.  Az internetes szavazás február 27-én kezdődik, a szakmai jelölés határideje február 21. A szakmai zsűri tiszteletbeli elnöke Dr. Perner Ferenc, elnöke Dr. Acsády György.

Tóth-Szabó Szilvia

Forrás: www.semmelweis.hu