Klinikánk egy rangos nemzetközi orvosi folyóiratban

2013.  október  13.
A Circulation című neves orvosi tudományos szaklap több oldalas cikket jelentetett meg Klinikánkról. A cikk angol nyelven, részletesen bemutatja intézményünk történetét, dolgozóit, és az általuk elért eredményeket.


A neves kiadványban megjelent cikkben részletesen bemutatják a Kardiológiai Központ történtetét az alapítástól, 2003-től, amikor a még 5 kardiológus dolgozott az intézetben, egészen napjainkig. Jelenleg 400 fős személyzetből 110 fős orvosi csapat gyógyítja a betegeket az intézetben, melyből 60 kardiológus 12 szívsebész, 14 érsebész és 15 képalkotó specialista. A cikk további részében taglalja a szív- érrendszeri megbetegedések magas arányának okait Magyarországon, illetve bepillantást enged az itt folyó munka mindennapjaiba: a cikk szerzője leírja, hogy a Merkely professzorral készült interjú közepén hogyan hívják el az interjú alanyt egy problémás esethez, majd hogyan folytatják a beszélgetést, a sikeres beavatkozás után.  

A riportban részetesen bemutatják Klinikánk anyaintézményét, a Semmelweis Egyetemet, az ott folyó képzést, melyben nem csak magyar, hanem német és angol nyelven tanuló diákok is részt vesznek már, és a kutató munkát.

Zárásként olvashatunk a klinikán zajló kutatásokról, illetve távolabbi tervekről. 

A cikket ide kattintva olvashatják.