Jelentős fejlesztések Klinikánkon

2019.  január  15.
Több milliárd forintos beruházás támogatásáról döntött a kormány.

 

Több milliárd Ft összegű felújítás, illetve fejlesztés kezdődhet meg a Semmelweis Egyetemen, ahol az oktatás, a kutatás és a gyógyítás feltételei is megfelelnek majd a 21. század követelményeinek. A fejlesztések célja, hogy az intézményünk bekerüljön a világ legjobb egyetemei közé.

Az Egyetem egyik legnagyobb fejlesztése a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán valósul meg épületvásárlással és korszerűsítéssel. Idén 565 millió Ft-ot, jövőre pedig 3,2 Mrd Ft-ot fordíthatunk a transzplantációs részlegünk bővítésére, valamint műtéti épületünk részleges átépítésére. Arról is született határozat, hogy a kormány három ingatlant megvásárol a Tűzoltó utcai Elméleti Orvostudományi Központtal szemben. A kormány támogatja az Üllői úti Belső és Külső Klinikai Tömbjének bővítését. Ez teszi lehetővé, hogy az Egyetem klinikái az év végéig kiköltözzenek a Kútvölgyi kórház épületéből, de a Pulmonológiai Klinika is az Egyetem Tömő utcai épületében működik majd tovább. A kormány 1,5 milliárd forintot biztosít az épület felújítására és a költözésre. 

Dr. Merkely Béla rektor, Klinikánk igazgatója elmondta, hogy a fejlesztések célja az, hogy az Egyetem Európa első öt gyógyító egyeteme közé emelkedjen,  és ha az összes egyetemet figyelembe vesszük, akkor reményünk van arra, hogy a legjobb száz egyetem közé kerüljön. A kormány döntött a PAK fejlesztéséről is, egy tavalyi kormányhatározat alapján pedig létrehozzák a Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrumot.

 

A TV2 Tények című műsorának összeállítása:

A témával foglalkozott még az m1 közszolgálati csatorna hírműsora is (15:30-tól).

 

forrás: semmelweis.hu