Folytatódik Klinikánk korszerűsítése

2015.  január  29.
Új, nagy teljesítményű berendezést helyeztünk üzembe pacemaker műtőnkben.

 

Klinikánk eszközparkjának fejlesztése, infrastukturális modernizálása újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett pacemaker műtőnk felújításával és képalkotó berendezésének cseréjével.

 

A berendezés szállítására és üzembehelyezésére, valamint a kapcsolódó átalakítások elvégzésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a Siemens nyerte meg. A projekt során a legnagyobb kihívást a szűk időkeret és a rendelkezésre álló helyiség-méret jelentette. A nehézségek ellenére határidőre és Klinikánkra jellemző színvonalon sikerült átadni a helyiséget, illetve az új, nagy teljesítményű és rendkívül jó képminőséget biztosító Axiom Artis Zee MP típusú DSA berendezést, mely akár szívkoszorúér-vizsgálatok elkészítésére is alkalmas.

 

 

  

A megújult műtőhelyiséget Dr. Merkely Béla professzor, klinikánk igazgatója, és Dr. Gellér László egyetemi docens adta át egy családias hangulatú megnyitó ünnepség keretében.

 

 

Európában Klinikánk ülteti be évente a legnagyobb mennyiségű szívritmus-szabályzó eszközt. Mind kollégáink, mind betegeink számára nagy előrelépést jelent az új készülék, mely a beavatkozások időszükségletét is lerövidíti.