Dr. Tóth Szabolcs - klinikai szakorvos Kardiológia

Dr. Tóth Szabolcs

klinikai szakorvos

Telefon: +36-20-8259209 +36-20-8259209 Email: toth.szabolcs@kardio.sote.hu Rövid önéletrajz
Pedagógus családban születtem 1973-ban Kazincbarcikán. Általános iskolai tanulmányaimat sporttagozaton végeztem, majd az Irinyi János Műszaki Középiskolában az érettségit követően ipari elektronikai technikusi végzettséget szereztem. Felsőfokú tanulmányaimat 1992-ben kezdtem a Magyar Testnevelési Egyetem testnevelő tanári karán, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán folytattam. Képzéseim kiegészítéseként sportmasszőri képesítést, mentőtiszti és gyógytestnevelői diplomát szereztem. Jelenleg a SE Sport- és Neveléstudományi Doktori Iskola levelező szakos hallgatója vagyok. Tudományos tevékenységem az élsportolók terhelés-élettani vizsgálata mellett a végstádiumú máj- és vesebetegek kardiorespiratórikus monitorozása, valamint ezen betegek transzplantációra való felkészítése.
Első munkahelyem 1996-97-ben tanulmányaimmal párhuzamosan a Magyar Testnevelési Egyetem Biomechanikai Tanszéke volt, majd 2001 és 2006 között a Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskolában tanítottam. Orvosi pályámat 2003-ban a SE Transzplantációs és Sebészeti Klinikán kezdtem aneszteziológus rezidensként, ahol jelenleg klinikai orvosként alkalmaznak teljes állásban. Emellett 2004-től a SE Ér- és Szívsebészeti Klinika Cardiovasculáris Centrumában dolgozom részállásban. Számos speciális képzésben veszek részt a májelégtelen betegek, a májtranszplantáció, a donorgondozás, a kritikus állapotú betegek kezelése területén.
Gyermekkoromban szerzett sport- és természetszeretetem meghatározó számomra, a munkám kiegészítéseként (síelés, vitorlázás, lovaglás, hegymászás).