Dr. Tóth Gerda - tanársegéd Érsebészet

Dr. Tóth Gerda

tanársegéd1980-ban születtem Budapesten. A Városmajor Gimnázium biológia-angol tagozatára jártam, 1998-ban érettségiztem. A korai egyetemi évek alatt már körvonalazódott a számomra, hogy a legjobban a műtőben érzem magam, így nem volt kérdés, hogy 2005-ben a Semmelweis Egyetemen szerzett diploma után a rezidensképzést sebészetből kezdem el.

A rezidensi éveket az Országos Baleseti  Sebészeti Intézet után a Szent István Kórház Sebészeti Osztályán (akkori III. Sebészeti Klinika) folytattam, ahol később mint szakorvosjelölt, majd sebész szakorvos dolgoztam. A 2011-ben szerzett sebész szakvizsgám előtt már tudtam, hogy nem az általános sebészet lesz számomra a végállomás, ezért néhány hónappal később elkezdtem az érsebészeti szakképzést.

2012. óta dolgozom a Semmelweis Egyetem Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinikáján.

Számos hazai, illetve nemzetközi kongresszuson vettem részt, intézetemet poszterrel és előadással képviselve.

A műtéteken kívül még szenvedélyem a tanítás: 2007. óta oktatok IV. és V. éves hallgatókat általános sebészetre, 2013-tól V. és VI. éveseket érsebészetre és 2010. óta a Semmelweis Egyetem Kísérletes Sebészeti és Műtéttani Intézetében a III. évfolyamos diákok műtéttani oktatásában veszek részt, mint külsős oktató. 

Tagja vagyok a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaságnak, a Fiatal Sebész Szekciónak, a Kísérletes Sebészeti Szekciónak, a Japan-Hungarian Surgical Society-nek, és a European Society of Vascular Surgery-nek.