Dr. Katona Györgyi - klinikai főorvos Kardiológia

Dr. Katona Györgyi

klinikai főorvos

Telefon: +36-20-8258026 +36-20-8258026 Email: katona@erseb.sote.hu Rövid önéletrajz
Általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen szereztem, hallgatóként három nyelvvizsgát tettem. Tanulmányaim alatt a Kísérleti Orvostudományi Kutató Intézet tudományos diákköröse voltam, az Aldosteron-szabályozás és az Aldosteron meghatározása radioimmunoassay módszerével címen folytatott kísérletsorozatokban vettem részt.
Az MTA Orvosradiológiai Kutatócsoportjában kezdtem dolgozni, majd a MÁV Kórház radiológiai és sugárosztályára kerültem, ahol általános radiológiai gyakorlatot szereztem, radiológiából szakvizsgáztam és foglalkoztam az onkológiai betegek radio- és chemotherápiás ellátásával. Ezt követően az egyetemre visszatérve a II. Belklinikán a renovascularis hypertonia invazív diagnosztikáját sajátítottam el, majd a Neurológiai Klinika radiológiai osztályán Kenéz József professzor mellett kezdtem neuroradiológiával foglalkozni, majd a professzor úr távozása után irányítottam az osztály munkáját, melyért rektori dicséretben részesítettek.
Jelenlegi munkahelyem 1986 óta a Központi Radiológiai Diagnosztikai Intézet, a SE Ér- és Szívsebészeti Klinika Radiológiai Diagnosztikai Osztálya, majd a SE Kardiológiai Központ Képalkotó Diagnosztikai részlege, ahol kezdetektől részt vettem a CT- és MR-diagnosztikában, 1987-ben miniszteri dicséretet kaptam. Fő érdeklődési területem a neuroradiológia maradt, a non-invazív stroke-diagnosztika mellett a spinalis pathológia érdekel.
Egyetemi éveim alatt a jénai egyetem Belgyógyászati Klinikáján és a berlini Humboldt Egyetemen töltöttem szakmai gyakorlatot. Fiatal radiológusként Jacques Sauvegrain ösztöndíjjal jártam Párizsban. Nancyban Picard professzornál (St.Julien kórház), Párizsban Merland professzornál (Lariboisiere), Lilleben Clarisse és Pruvo professzoroknál (Roger Salengro kórház) vettem részt neuroradiológiai egyéni továbbképzésen.