Dr. Járányi Zsuzsanna - egyetemi docens Érsebészet

Dr. Járányi Zsuzsanna

egyetemi docens1953 ban született Budapesten.
A József Attila Gimnáziumban érettségizett jeles eredménnyel, majd még ebben az évben felvételt nyert a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára, ahol 1977-ben "summa cum laude" eredménnyel diplomázott. 1982 ben Általános Sebészetből, majd 1985-ben Érsebészetből tett jeles eredménnyel szakvizsgát. Az orvostudományok kandidátusa- PhD fokozatot 1998-ban kapta meg.

1977-től1981-ig a Komárom Megyei Kórház Tatabánya Sebészetén, majd 1981-től 1985 márciusáig a Főv. Önkormányzat Balassa János kórházában volt általános sebész.
Mindemellett másodállásban az Országos Mentőszolgálatnál mentőorvosként, majd később az Egészségügyi Minisztériumban szaktanácsadóként is dolgozott .

1985-től a Semmelweis Egyetem Ér-és Szívsebészeti Kinikáján, azaz jelenlegi Szív-és Érgyógyászati Klinikáján érsebész, évekig osztályvezető egyetemi adjunktus, majd jelenleg egyetemi docens, érsebészeti tanszékvezető helyettes, az Érsebészeti Tanszék és a Szívsebészeti Tanszék tanulmányi felelőse.

Elsődleges érdeklődési köre a stroke megelőző állapotok,a cerebrovascularis megbetegedések ellátása, carotis műtétek végzése, valamint a visszeresség kezelése, gondozása,(scleroterápia), LÉZERES műtéti megoldása is ide tartozik. De ezen kívül teljeskörű érsebészeti műtéti tevékenységet is végez (aorta dissectio, rupturált és elektív abdominális,- thoracoabdominalis aorta aneurysma, alsóvégtagi érbetegségek műtétei, renovisceralis és egyéb cerebrovascularis  terület ellátása)

Részt vett számos magyar és külföldi kongresszuson,hosszabb továbbképzésen (London,Amsterdam, Nürnberg) cikkei és könyvrészletei jelentek meg (pl.„Az érbetegségek klinikai és műtéttani atlasza" "Angiológia", Vascularis Medicina”"„Alapvető angiológiai ismeretek”, „Nem daganatos eredetű fájdalmak csillapítása a gyakorlatban”stb).  Aktív szerepet vállal a medikusoktatásban és a postgraduális képzésben is.