Kardiológia

Dr. Földes Gábor

adjunktus

Telefon: +36-20-825-0558 +36-20-825-0558 Email: foldes.gabor@kardio.sote.hu Rövid önéletrajz
Dr. Földes Gábor 1998-ban szerezett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Doktori fokozatát 2002-ben szerezte ugyanitt.
1998 és 2008 között a SE I. Belgyógyászati Klinikán dolgozott, 2006-tól belgyógyász szakorvosként és egyetemi tanársegédként. 2008. augusztustól a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika adjuktusa, az Őssejtlaboratórium és munkacsoport vezetője.
Tudományos érdeklődési területe a szívszöveti átépülés, szívelégtelenség és kardiális regeneráció molekuláris mechanizmusainak és az őssejtek alkalmazásának vizsgálata. Hosszabb tanulmányutak keretében a Harvard Egyetem Massachusetts General Hospital, Cardiovascular Research Centerben, az Imperial College London National Heart and Lung Institute-ban és az Oului Egyetemen dolgozott.
Számos nemzetközi tudományos szervezet tagja, folyóiratok rendszeres szerzője és bírálója, az ESC:Heart Failure lapszerkesztője, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola témavezetője, és nemzetközi és hazai konferenciák rendszeres meghívott előadója és szervezője. Tudományos és klinikai munkája elismertségét számos magyar és nemzetközi díj igazolja, köztük a Cellome Award, a European Society of Cardiology Research Grant, Magyar Kardiológusok Társasága Lozsádi Norbert-díja, Novartis Foundation Award és a Semmelweis Egyetem Bozai díja.