Érsebészet

Dr. Dósa Edit

adjunktus2001-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen. Egyetemistaként számos külföldi tanulmányúton vett részt; tudományos diákkörösként pedig érsebészeti témájú előadásait és rektori pályamunkáit több díjjal is jutalmazták.

2001 és 2004 között a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója volt. Ph.D. fokozatot, C-reactive protein, fibrinogen, soluble thrombomodulin, and vascular diseases című disszertációjának sikeres védése után, 2007-ben kapott.

2004-től a Semmelweis Egyetem Érsebészeti Tanszékén dolgozik.

2008 és 2010 között posztdoktori ösztöndíjasként az USA-ban, az Oregon Health and Science University Neuro-Onkológiai Osztályán végzett kutatómunkát vas-oxid tartalmú MR kontrasztanyagokkal.
2011-ben szerzett radiológiából szakvizsgát.

Fő érdeklődési területe a vascularis ultrahang diagnosztika és az endovascularis terápia. A klinikum mellett nagy hangsúlyt helyez a kutatómunkára is; jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai ösztöndíjasa. Tudományos közleményeinek összesített impakt faktora meghaladja a 100-at.

Tagja a European Society of Radiology-nak, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaságnak, a Magyar Radiológusok Társaságának, a Semmelweis Egyetem Baráti Körének, valamint a Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaságnak; ez utóbbinak a vezetőségi tagja is. Az Interventional Medicine and Applied Science elnevezésű folyóiratnak pedig a szerkesztőbizottsági tagja.