Kardiológia

Dr. Csécs Ibolya

PhD-hallgató

Rövid önéletrajz
1990-ben születtem Győrben, középiskolai tanulmányaimat a Révai Miklós Gimnáziumban végeztem, majd a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem diplomát 2015-ben.
Egyetemi tanulmányaim során a Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézet díjas demonstrátora voltam, valamint külföldi szakmai gyakorlatot teljesítettem a State University of New York, Buffalo intézményének sebészeti és nőgyógyászati-onkológiai osztályán, valamint a berlini Charité Klinika kardiológiai osztályán.
2013-ban kezdtem tudományos diákköri munkát végezni a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. Az egyetemi évek során megkezdett kutatómunkát jelenleg nappali ösztöndíjas Ph.D hallgatóként folytatom Dr. Vágó Hajnalka témavezetésével a szív mágneses rezonancia laboratóriumban.
Fő érdeklődési területem a sportszív, a fiziológiás sportadaptáció elkülönítése különböző strukturális szívizombetegségektől, valamint a hirtelen szívhalál vizsgálata.
PhD hallgatóként a tudományos munka mellett a betegellátásban is szerepet vállalok szív MR vizsgálatok végzése révén, valamint TDK témavezetőként igyekszem segíteni a szív MR laboratóriumban dolgozó orvostanhallgatók tudományos munkáját.