Bemutatkozás

Mint egyetemi klinika, a gyógyító-megelőző betegellátás mellett, az egyetemi klasszikus „hármas” feladat mindegyikében jelentős részt vállalunk.

Gyógyítás

Klinikánkon nagy számban végzünk koszorúér áthidalást, szívbillentyű műtétet, valamint számos, eszközigényes szívsebészeti beavatkozást. Szívsebészetünk a felnőtt szívtranszplantáció hazai központja. A 2011-ben indult műszívprogramnukkal több életveszélyes állapotú betegünket setítettük a hosszú távú gyógyulás útjára.
Klinikánk érsebészeti centrum, szakterületének országos csúcsintézménye. A klasszikus érsebészet mellett intervenciós radiológiai és hibrid beavatkozások végzésében is kiemelkedő szerepet játszik a hazai centrumok között. Intézetünk kezelésében nagy mintaszámú homograft-bank működik.
A klnikai betegellátást kitűnően támogatja az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztett képalkotó diagnosztikai profil. Nagy képfelbontású és gyors CT, illetve MR készülékeinkkel szív- és érgyógyászati fókuszú képalkotó labort működtetünk.

Betegellátás bemutatása

 

 

Oktatás

Klinikánkon három nyelvű (magyar, angol, német) graduális orvosképzés folyik. Intézetünk emellett részt vesz a posztgraduális szak- és továbbképzésben, az alap- és ráépített szakvizsgára való felkészítésben, valamint a Doktori Iskola PhD-képzésében.

Oktatási tevékenység bemutatása

 

 

Kutatás

A gyógyító munkát kiegészíti a kísérletes és klinikai kutató munka, melyben nemzetközi hírű szakemberek vezetésével fiatal orvosok és orvostanhallgatók számára biztosítunk lehetőséget tudományos kutatás végzésére.

Kutatások bemutatása

 

 

Minőség

A Kardiológiai Központ vezetésének és minden munkatársának célja az egészségügyi ellátás állandó és magas színvonalon történő megvalósítása. A Központban az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszer bevezetése a szakmai igényességet, a szolgáltatások biztonságos és finanszírozható megvalósítását, a szervezettség fokozódását szolgálja.

Bővebben minőségpolitikánkról